Masih nak makan bubur

Hye mommies.. anak i setahun dua bulan still nak makan nasi lembik.. bagi nasi keras sikit dia takmau. Macam mana eh nak ajar makan nasi biasa.. gigi banyak dah 😅

4 Balas

xperlu paksa ank mkn ikut budak lain. layankan ja.. ank sy umur setahun msih mkn bubur. skrng dah setahun 8 bln dia dah mkn nasi keras..pelan2 dia belajar.. bagi sy asal ank selesa itulah yg kita perlu buat. nak paksa ank ikut...ank kita sendiri yg xselesa. tiap budak ni tak sama. kdang2 sy pelik dgn ibubpa yg tetapkan target umur ank sekian2 kena pandai bgini begitu..asalkan doktor ckp ank normal kira dah ok.

sy pun pening🙃suap pakai tangan x nk..nk suap bersudu..elok2 mkn sembur 🙃sabor jelah

Mungkin boleh pelbagaikan menu. Bagi pasta atau macaroni ke. Texture berbeza beza.

try bg pasta