Acid folic + vitamin lain

1st trimester memang makan folic acid sahaja ke? Sbb pergi klinik dr tak ada bg apa2, suruh makan existing folic acid sahaja.. Tapii kwn2 sy pulak ada suruh ambil obimin calcium and so on.. Mcm mana sbnyer ya, hope boleh kongsi pengalaman, tq

1 Balas

Folic acid yg sedia ada tu cukup dah. Obimin ke iberet dan sebagainya tu nanti dh progress more into pregnancy doktor akan prescribe ikut keadaan masa tu. Tak payah dgr cakap kawan, dgr cakap doktor je

3y ago

Ok2 terima kasih..sbb mcm risau klw terlepas apa2 yg spatutnyaa ambil masa 1 trimester