Next week, sy buka pink, any tips@sharing untuk HB/BP/GULa/protein semua yang di cek dlm keadaan ok

1st Pregnancy😊

1 Balas

jaga makan sis.. untuk hb kena makan, makanan hijau dll boleh google.. untuk bp kurangkan makanan berminyak, masin.. selalunya kalau berat naik memang nurse akan suruh check bp.. untuk air gula.. tgok history family laa.. tapi tak semua mengikut history family .. yg penting bnyakkn minum air kosong.. kurang makanan yg manis2.. oh lupa untuk hb kan.. paling2 sis kena elakkan minuman kafein... ♥️

2y ago

terima kasih sis. respon yg sgt2 berguna🤗 cuma sy mabuk teruk memang tak boleh makan bendar yg berbau minyak Dan bawang2 paling risau, sayur langsung tak boleh makan wlupun fav sgt2 sbelum mengandung. ade ke ape2 penganti sayur? saya sampai tahap menangis dah makan nasik, lauk Dan sayur yg kuantiti sgt2 sikit dari jumah normal.. buntu