Posisi tidur

Boleh ke trimester kedua ni banyak tidur telentang daripada mengiring. Sebab saya lagi lena tidur telentang dari mengiring. Kata orang tak elok tidur telentang. Adui! #seriusnanya #firstmom

5 Balas

Boleh je ikut keselesaan ibu, saya ada masa tak dapat nak mengiring baik ke kanan OR kiri, masa nak tidur elok dah mengiring Last sekali bila terjaga jadi terlentang. Baby pulak bila mengiring asyik bergerak sampai saya tak selesa nak tidur. Tapi bantal wajib kena ada kanan, kiri dan atas dada baru rasa tenang 😅. Paling selesa lerak bantal bagi tinggi kaki 😁.

sama dengan saya anak ketiga ni tak selesa tido mengiring . anak first ngn kdua takda maslah tdo mengiring . yang ni saya kena terlentang baru selesa ..😭 tapi betul dah besar skit prut tido terlentang bangun2 sakit badan bahgian punggung smpai susah bergerak . skrang usahakan letak bantal untuk mengiring sdikit klu nk tdo 😌

Ya sebab kalau jangka masa lama tidur telentang boleh effect tulang belakang ibu. Kalau letak bantal kiri kanan pun tak boleh tidur lena ya sis?

11mo ago

daa cuba pakai bantal pregnant plus bantal kiri kanan. tapi masih tak selesa. ada kemungkinan ke akan ada effect kat baby jugak. 🥹

sama dgn sy.. xleh nk tdo mgiring.. sakit bdn sampai rse nk nangis 😭

11mo ago

itu la tu. cuba jugak mengiring tetap takboleh. 🥹

sy telentang... kalau kiri n kanan perut sy sakit