Makan sushi boleh ke

Teringin betul nak makan sushi dekat empire sushi tuu .. Boleh ke tak ye pregnant makan? Buat lepas ngidam pun jadi la #trimester2 #firstmom

12 Balas

boleh je makan awak tapi jangan banyak sangat hehe. saya pun masa 1st trimester ada makan sushi tapi dalam 2-3 ketul je untuk buat lepas ngidam. asalkan bukan yang mentah. tapi empire sushi mmg sedap kan terliur bila lalu depan kedai dia huhu

empire sushi kebanyakkan nya okay sis .. dia mmg msak cara org melayu makan, xde yg mentah2 😅 bg sy la .. berbeza dgn sushi king 😭 boleh je mkn sis, buat ghaso2, tp berpada2 taw 🥰

3w ago

Ada yg mentah sis. Ikan salmon tu ada yg mentah.

boleh makan sis tapi make sure yg masak sepenuhnya jangan makan yg mentah atau masak separuh2 sahaja bahaya sis, saya pon hantu sushi jugak tapi lepas tahu pregnant saya tak sentuh langsung sushi

Boleh.. sy selalu lepak sushi king 🤣 tapi make sure makan sushi yg fully cooked. Jgn makan raw sushi/salmon ye!

Saya makan je awak, tapi tak makan yang tak masak, macam salmon tu saya tak makan. Yang lain saya bedal jee

sushi banyak flavour.. better rujuk senarai pemakanan dalam apps ni dulu sebelum pilih flavour.. 😊😊

Makan sushi yang masak sepenuhnya. Jangan makan sushi ikan mentah.

mkn yg sdh d masak.. sy pun ngidam sushi juga msa trm 1 , tp ambil yg masak laa..

Boleh je. Tapi elakkan makan yg mentah ya. Makan yg masak je.

boleh je mkn sushi.. asalkn bkn yg mentah..