Perut Sentiasa berbunyi

14weeks skrg. 10am breakfast makan mee goreng. 12pm perut dah brbunyi tapi xrasa lapar sgt. Perut ni kerap berbunyi atau meragam Saya pun xtahu lah. Yg pasti xselesa. Normal ke?

10 Balas

untung lagi awk punya jam jauh jgk jarak , saya mkn kul 10am , 10.15am dah bunyi raksasa tak lapa , tapi xmkn kang gastrik .. mkn la jgk dua tiga suap , kjp lagi 5minit bunyi lagi raksasa lam perut angin 😂 kuat gilaaaa .. kdg2 tgh nangis sakit bole gelak lagi haha

4y ago

HAHAHAHA lawak! Sy pon camtu. Ade raksasa kot dalam perut ni. Skrang ni sy berjaya mengalahkan husband, tahap kelaparan yg mengganas tu. Astaghfirullahhalazimmm.

Normal je sis..sbb kita mkn utk 2org kan..hihihi..saya pun sama, da bntai spggan nasi lpas tu kejap ja dah lpar..tpi than sbb takot brat naik mndadak..mkan bnda ringan2 dlu..

Normal sis. Kalau saya masa pregnant , pukul 10 pagi mkn, tak sampai sejam dah lapar semula. Saya pun pelik, cepat benor lapar nya 😅🤭. Siap berkeroncong lagi perut.

huhu normal... sy dlu pn vm tu dy brbunyi2 cm prot ksong pdhal bwu pas mkn... kdg dlm dok mkn tu pn dy dok bnyi lg... pstu nurse suh mkn skit2 tp krap...

Takpa awk amalkan makan buah-buahan, acid folic jangan tinggal bykkan makan makanan sunnah boleh search di youtube dan di google ya sis

Pkara biasa tu,asal preg saja nak mengunyah ja mulut ni,setiap masa lapar,klu mknn ringan2 mmg tak boleh thn,nak juga mkn nasi

Ya ibu hamil digalak kn kerap mkn tp sedikit2.... Sjam sekli tp kuantiti sedikit... Bnykkn mnum air

Blh cuba minum air sblm mkn. Mybe kurang air. Apa2 nnt tanya nurse ye

Normal. Memang kena kerap makan dlm kuantiti yg sikit.

Norml.. sbb bby smkin mbsr