Tendangan Baby

14week2days , masih tak rasa tendangan baby . Babybump still oke masih tak nampak sangat boleh di katakan ramping lagi ? ada jugak buat suluhx2 dekat perut tapi takda respon pun , atau memang tak boleh rasa lagi ? Please answer mommyx2 ☹️ risaulah .

14 Balas

14 minggu?? Masih kecik sgt2 lagi tu... baby masih ada ruang yg sgt2 luas utk berenang2 😁. Biasanya 5 bulan keatas baru rasa geli2 .. Paling jelas 7 bulan dan keatas. Sabar je... Klau baby dah start tendang kuat takut ibu pula yg tak Selesa nanti... 🤭

Masih terlalu awal sis sbb bqby terlalu kecik. Biasanya gerakan 👶 pd usia kandungan 18w tu pun very soft. Bila dh masuk 20w ke atas baru dpt rasa 👶 kick

Awal lagi tu, cuba baca dalam buku pink bhagian belakang. Ada mcm2 nota, cuma rajin dgn tak je nak ambik ilmu dlm buku tu..

sy dah 20 minggu br rasa. bertapa aktifnya si kecik ni dlm perut dan asyik bercinta dgn mr toilet je 😅. sabar ya.. kecik lg tu hee

saya rasa kick baby masa 19weeks. tahu gender cukup 20weeks. babybump dah nampak. tapi still boleh pakai jeans lagi😂

Normal sis. Mcm saya baby first, 17w baru rasa mcm tendangan halus je. Now 27w2d dah rasa lah dia tendang2 bergerak

Awal lg, exspecially anak 1st. Normally bila dh masuk 20weeks ke atas baru dapat rasa. Ada yg 25weeks baru rasa.

20week ke atas baru kuat rasa gerak2 baby.babypump tggu 5bulan br nampak..huhu

Don't worry sis.. babybump start 18weeks keatas baru dapat rasa.

Masih awl lg nk rase tendangan bby sis... Sy 16week br dpt rasa