Kira tendangan bayi

Saya mengandung genab 7 bulan sekarang. Nurse suruh kira tendangan janin setiap hari dr jam 9 pg smpai 9 malam.make sure cukup 10 kali tendangan. Tapi saya memang tak rasa sangat tendangan bayi pun. Kadang2 je gerak tu pun tak kuat sgt pun. Normal kah? Perlu ke saya g hospital sbb tak rasa tendangan? 7 bulan dan boleh rasa tendangan ke ? #firstbaby #1stimemom

2 Balas

My opinion, kalau dalam masa yg doctor bagi tu, kalau tak cukup 10x gerakan yg mommy rasa, better pegi consult doc and nanti doc akan buat ultrasound and ctg kalau perlu utk check baby samada dia ok atau tak. 7bulan tu biasanya dah active gerak and kita dah bole rasa dengan jelas. Apa pun mommy jangan overthinking, just pegi consult doc ok? Harap baby baik2 sajaaa

biasa 7 bulan tu dh aktif gerak cuma bila Kita diam bru rse. kalau tgh bekerja kadang terlepas pndg. nurse Sy kata Kira gerak xkira kuat pelan tonggeng ke apa asalkan ada nmpk rse peegerakan. nk tunggu kick padu bby tu susah sikit.. apa pon bole rujuk doc klu risau