Boleh Naik Flight x?

14w naik flight. Domestik. Tp 4 penerbangan. Jhb-Kul-Kbr (2 flight), Kbr-Kul-Jhb (2 flight). Selamat tak nak naik flight? Sape ade pengalaman? Or any instruction?

14 Balas

Sy mula2 dulu naek flight ms kandungan 5w.Kuching-Kl.. alhamdulillah slmt..tp mmg takut jugak sbb awal2 preggy kdg berisiko sbb kandungan msih baru.Lps tu ms 5bln naek flight agy..sy kate nk balik kchg smpai bersalin then nurse mnta doktor sahkan surat kebenaran naek flight sbg bukti sy tak de mslh..ank second pon same blik kchg jugak ms kndungan 7bln dgn surat kebenaran doktor..apa2 pon depends dgn kesihatan kita..smoga selamat bila naik pesawat..

Sis boleh dptkan nasihat drpd doktor dulu. Adakah kandungan sis selamat utk penerbangan. Sy pernah naik flight ke Korea and balik Malaysia, perjalanan selama 6 jam setiap penerbangan. Masa tu 7wk ke 8 wk. Alhamdulillah.. Tak da apa2. Skrg dah 28wks.

boleh..tetapi agak bahaya untuk baby jika ibu tidak kuat,.jika puan naik juga..pastikan semasa flight touchdown,angkat sedikit punggung puan untuk elakkan dari berlaku hentakan yang kuat..

Kene jumpa doc check smua keadaan ibu dn anak.. tp waktu plink bgus 2nd trimester ..sya fly dlu masa 26weeks Alhamdulillah ok ..klau jauh digalakkn ada transit. Supaya kaki x kebas

Sllunya awal preggy n dkt2 nk due xboleh yg sis tu dh fasa kdua so boleh je..Nk lg slmt dptkan dri surat doc klu perjlnan yg makan masa lama..

Kalau domestik mybe boleh..tnjukkan surat dr doktor di kaunter time nk check in

nk naik tu kne amek surat doc..org airport tkt kne saman lau jd pape. 14w ok rsnyq

Boleh je, third trimester x bole x silap. Sy masa 15 weeks naik flight.

Bolej je klu x silap. Dh dekat due baru kene refer doc dulu.

Tanye doct untuk memastikan baik ke x tuk bby