14minggu tapi perut rata je

14minggu tpi perut rata je . jumpa dr , ada pula bby dlm tu . hmmmm . tkde bby bump

27 Balas

Normal tu, jangan risau ye ☺️. Saya pun baby bump nampak masa 7 bulan nak masuk 8 bulan. 7 bulan tu saya masih boleh pakai baju kurung modern, tak perlu pakai baju ibu hamil. Alhamdulillah, walaupun sepanjang mengandung perut tak besar, tapi anak dalam kandungan membesar dengan sihat. Saya bersalin on 37 weeks dengan berat baby 3.42 kg.

jangan risau sis😇pikir positive sbb mmnk bgtu tu,tda smua perut mom mngndung sma..myb minggu ke 18 bgtu nampak la tu..saya minggu ke 22 bru nmpak ..jan pikir negatif nty mnybbkn bby sis pn ikut tertekan,bby ttrkan so bby bump pn myb lmbat nmpak..jdi sis jan risau ahh normal tu klau doktor ckap ada bby tp bby bump blm nmpk..

14minggu baby dlm perut baru besar sebiji oren je, dlm ukuran 10cm je sis. Cuba sis imagine logik ke dh ada baby bump ? Nnti pregnant anak seterusnya cpt nmpk baby bump. Tkpyh risau sis, makin besar baby nnti perut pun makin besar sis nk jln nk tnduk pun payah

Awal sgt lg tu sis. 😁 Tgu dh 6 bulan ke atas baru ada baby bump, klu bdn jenis kurus tgi belum tentu nampak perut. Seronok sbnrnya klu bole sorok baby bump ni, nak cari baju senang, lebih selesa nak bergerak.

Itu biasa...depend pada tubuh mommy2 jgk ...kalau mcm sy tubuh kecik..so , baby bump pun tk nampak sgt...7 months bru la nmpak...asalkan baby sihat jer...tu yg penting ^_^

mcm sy dlu 20week n above br nmpk.. 😅😅✌memula xnmpk..skali nmpk mak aii bsr plak ..hehe ms tu g mall lalu dkt cermin bsr nmpk bsr perut..hehe😅✌✌

Sy dah 8 bulan semua org ckp perut kecik..masa g klinik pon nurse ckp bape bulan..sy ckp 8..then nurse tu tanye balik 8 minggu??bila sy ckp 8 bulan terkejut dia

3y ago

sama la sy...buat tk kisah jer ape org nk ckp..asal baby sihat tu yg penting

Normal. Sy babybump bsr susah nak berjln.rasa berat btl perut. Skejap sakit pinggang, peha, n miss v. Terpksa kawal pergerakan biarpun baru 20 weeks.

Biasanya perut kecil baby boy.. Saya preggy 3bulan, xnmpk pn baby bump 😅6 - 7week baru nampak tp klau pki Tshirt besar org x perasan sy preggy

Sabar sis saya dulu 7 bulan bru nmpk perutnyaa. Dah nk bersalin bru org thu saya pregnant. Hahaha bawak bersabar nnty nmpk la tu perutnya 😆