Pregnant 14minggu, tapi perut tak menonjol lagi hm

hai mommies, sy skrg tgh mngandung anak pertama.. alhamdulillah kandungan sy dah masuk trimester kedua, tapi knp perut sy tak membesar.. perut sy mcm biasa je.. haritu scan yg 12weeks.. size baby sy 5.06cm.. hmmmm, sy risauu.. normal ke tak ni, sbb perut sy mcm bukan org preggy je hmmmm... #firstmom #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

5 Balas

14weeks tu kecik je lagi. besar2 genggam tgn jeee bru. cube tgok dkt baby tracker size bby besar, berat, pjg mne ikut weeks. sye 20w pon x nmpk perut. nnti 7 8month bru nmpk perut. next time, kalau x sure tye la doctor tu, knpe besar mcm tu knpe berat mcm tu je. nnti doctor explain. x salah pon tye doctor tu.

14 weeks perut tk nampak lagi awak. rata rata saya baca dalam group ni, mostly mummy2 nampak perut 5-6 months above. selagi awak scan and doctor tak cakap apa apa yang membimbangkan, awak jangan banyak fikir. effect baby nanti. enjoy je pregnancy life ni, jaga makan jaga mindset okay.

Saya rasa okay je masa scan 12weeks 5.06cm.. sbb anggaran size baby pun dalam 5.4cm.. jgn risau.. bab perut pun ikut org.. ada yg 8bulan pun baru nmpk babybump.. mcm saya nampak tpi sbb lemak je lebih.. baru 14week5days hehe

normal je sis, tengok mommy nya juga klau sy bulan k5 baru nampak benjolan tu tp kecil je mgkn sbb sy kecil je (49kg) jadi perut tak terlalu nampak..

sy scan dua hri lps pon 12 weeks bby 5.40 cm dktr ckp saiz normal