keguguran

13/8/19 bleeding teruk 2 jam 1 pad penuh darah beku.. pegi KK terus kene refer hospital n warder. Sampai ke ward, doctor rawat dlm bilik saringan.. diorang cek lalu bawah n cube nk korek manual.. ya Allah, dgn without bius.. sakit ya amat... Pendarahan banyak sgt, sakit pulak mcm nk bersalin... After few hour, scan kantung betul2 dah kat bawah.. n ukuran masih 1cm.. doctor bagi suntikan kecut rahim... Sy berehat.. hari kedua doctor bagi sy rehat n minta utk puasa sbb nk buat dnc.. esok sblum nk buat dnc doc scan dah bawah 1cm... Hairannya mereka ckp xperlu dnc.. die benarkan sy discharge n bagi ubat CO Amocixlav 625mg.. sy risau la sbb scan akhir die ckp ade lagi sisa walaupun bawah drpd 1 cm.. so far sepanjang pendarahan sy masih xnmpk rupa isi ikan tu keluar... Ada ke yg alami mcm sy? Atau sy perlu scan lagi n buat dnc utk sisa yg masih kat dlm? Takut la..... Kenape hospital bagi discharge even sy dah puasa n ready utk but dnc ??

4 Balas

Saya pun sama Tak perlu dnc.. Saya pun turun darah shj x nampak pun isi ikan tu myb sbb tercampur darah..