Anda kelihatan babybump masa usia kandungan ke berapa?

11 weeks + normalkan belum nampak sangat babybump?

51 Balas

Normal 11w masih terlalu awl utk nak keluar baby bump. klu ada yg ckp dah nmpk baby bump tu bukan baby bump ye sbb anak 11w baru beberapa cm je masih sgt kecil. awal2 hamil ni ibu2 bnyk bloated tu yg rmai kata dah nmpk babybump.. baby bump biasanya akan nmpk masuk 4/5bulan. ikut badan la, kalau sy smpi sy melahirkan nampak macam 4/5bulan je. perut sgt kecil sbb anak dlm perut pn kecil jg. iugr baby, masa lahir 1.66kg je. skg dah 2bulan. Berat badan dah naik 4.3kg. X kisah lah baby bump besar or kecil yg penting anak sihat lepas dilahirkan..

ikut masing2 puan.. mcm sy dulu smpai bersalin org x tau mengandung.. tup2 keluar je baby.. baru dorg tnya masa tu preggy ke.. yg penting nurse ukur & scan bayi semua ok.. skrg dah baby ke 3, baru la nmpk perut sikit.. ini pun nak masuk 24 week dah.. normal je klau x ada babybump lg.. anak sy besar jg 3.1kg dgn 2.7kg.. 😁

9mo ago

badan awk tggi n berat brapa ye sis

sye masuk trimester 3 bru nmpak babybump 😆 mil duk ckp kecik nyee perut..kluar2 baby 3.21kg 🥴 ikut bdn masing2.. sye Kurus keding..underweight lak tu..tpi x heran pun..janji baby ok stiap kali cek..xperlu di banding2 kan dngn org lain..yg penting nurse/doc cek smua normal.. alhamdulillah 🤗

ikut badan masing2 sis.. saya 26 weeks baru nmpk babybump tu pon nmpk cam 4 bulan je.. sebelom tu semua tego cam tak pregnant pon.. but bile check keadaan baby semua ok.. pembesaran baby ikut minggu, so tak penting pon nmpk babybump ke tak as long baby & ibu sihat da cukup ☺️

Normal sgt tu. 11 weeks still awal mmg tak nampak la bump especially kalau first pregnancy. Saya dulu masuk 6 bulan baru nampak sikit bump. Masuk 7 bulan baru org office perasan saya mengandung 🤣🤣🤣

ikut badan masing masing .. sye skrg mngandung anak first.. 8 bulan baru nmpak babybump .. tu pun ramai orang tegur perut kecik ja 🤣 .. tpi tkpela, asalkan baby sihat n mmbesar ikut weeks ..

Biasanya masuk 14w mcm tu baru start nmpak skit2.. Ni dah 6 bulan pun perut xbesar mana pun pg mana2 pun orng kata comel je perut kecik je nmpak.. janji baby sihat and membesar ikut week.

normal je sis.. baby bump kecik nii best..xperlu pkir sgt nk kena beli bju2 n sluar2.. sy 7bulan bru nmpk perot..hahahhaha syok sb duit blh guna untk beli brg2 bby jeee....

ikot bdn masing2, ikot tggi dan berat. kalau saya dh nampak. dari 1st pregnancy n 2nd pregnancy skrg mo. yg 2nd ni nampak baby bump + kembung perut. lagi la nampak besor

Sy 3 bln baru nampak baby bump 😌 badan semua tak sama. Ada yg sampai bersalin tak nampak baby bump. Ada yg 3rd tri bru nampak baby bump. Tgk hormon dan badan kot