Negative result UPT

10 hari lewat haid .. klu mcm ni mmg blum ada rezeki la lagi. Mgkin lewat dtg period sebab perubahan hormon saja. Sgka ada malaikat kecil suda yg mnjadi penghuni rahim 🥲

Negative result UPT
9 Balas

Pengalaman sy pregnant kali kedua ni, sy dah ada simptom mcm pregnant, loya, muntah2, on off cramp. Dah missed period jugak. Tp tiap2 minggu cek upt, negatif je. Sy x puas hati, sy pegi hospital buat test darah hcg trus. Keluar result, dah 4w pregnant rupanya. Scan x nampak kantung lg. Lepas 2 minggu, scan lagi sekali baru nampak kantung. Kadang2 kita x boleh bergantung pd 1 cara je. Kena cari option lain.

2y ago

Sy dah missed period 2 minggu masa tu

salam...ada tak dlm ni yg ada pnglman mngndung tp ada cyst dn fibroid 2cm...td p klinik sbab shari lmbt priod...dlm kiraan 4week...tp scan blm nmpk kntung,tp nmpk fibroid dn cyst pula...sblm ni ada sjarah ectopic 2thun lps...

2y ago

waalaikumsalam .. haritu sepupu aq , tapi tu sblum dia pregnant . ada cyst dan dia d opret kecil utk keluarkan . lepastu 2 bulan dia positive hamil . da Selamat melahirkan . dpt baby twin boy .

Mcm saya dulu la ni,tak period 10 hari ingat mengandung rupanya sebab perubahan hormon je..Tapi sis jgn putus asa 😉 kadang2 lepas dua minggu tak period baru dpt detect

Hormon kot berubah. Saya pun macam tu jugak bulan lepas. Selalu kitaran 24 hari tetiba bulan lepas 28 hari. Bulan ni pulak dah 31 hari dah still tak period lagi.

2y ago

cek je sis . mnthu rezeki . sya tadi da cek . still negatif . pdhl da 2 minggu lewat

Kalau tak de tanda2 nk period, nnti sis ulang lg upt. Sy hari ke 14 lewat baru naik ve .. insya Allah kalau period teratur mungkin hcg sis lmbt mcm sy.

2y ago

Blum ada tnda² nak period tu .. nti sya ulang lagi . period mmg teratur alhamdullilah.. thank u bagi pendapat ☺️

sabar mummy sampai dia tk dpt baca lagi wait for seminggu dua lg okay better laaa

2y ago

takpe sayang saya pun masa tu lewat sebulann baru check if rasa sebulan masih tk datang refer klinik terus lgi bgus ya n boleh juga scan luar dan dlm rahim rm50-80 below je kt klinik swasta

cuba test dalam 2minggu lagi..mana la tahu kan 😁

2y ago

oh ye ke.. negatif la tu sis..

period awak teratur tak sebelum nih ?

2y ago

ya sis teratur .. bulan² dtg . sebab sya pkai track period flo tu . . paling² missed sehari je .. Kali ni lewat 10 hari , tapi test upt results kluar negatif .

cari strip