Selepas czer

Saya nak tanya siapa ada pengalaman lenguh belakang lepas czer even dah 2 years pun? saya tengah alami sekarang baring lama sikit mesti rasa lenguh sengal macamtu ??

11 Balas

ceazer kali ke2..1st sakit tengkuk dan pening sgt...xboleh angkt tgkuk.. saye cek balik rupanya sebb lpas 1 jam bersalin saya angkat tengkuk..#saya advice sape2 yg 1st nk ceazer jgn gerak kepala...atau tgkuk.. #jgn angkat berat..bykn rehat..jgn stress.. dan 2nd ceazer.. #saya byk mengurut.. dlm pantang cari tukang urut yg pndai jgn urut perut just urut kaki..bahu dn #btungku d kaki..bahu..punggung utk perjalanan darah lancar x kebas. #.bykkn mkn buah oren..sayur sawi rebus..ikan panggang utk protein..cepat sembuh.. #jgn angkat berat ..smoga cepat sembuh..

saya pun operate alhamdulillah dah masuk 4 bulan bayi..kerap 1X2 kali lpas berpantang sruh tukang urut dtg rumah utk urut kaki..bahu..pinggang ..rasa lenguh2..basuh pinggan lame2 pun dh letih biru lama..huhu.. dah urut n buat exercise skit baru kurg..cume kene jaga mkn dan jgn selalu angkt berat..

saya caesar 2 kali..untuk yg ertama kali memang saki sangat belakang.Berjumpa dgn doktor dan doktor nasihat supaya jangan angkat berat dan praktikkan cara tang betul jika mahu angkat barang dari bawah.Dan alhamdulillah selepas saya praktikkan,sakit belakang semakin kurang

Czer atau normal Sakit belakang bila kita banyak buat kerja berat & kurang rehat..selalu minta suami tlg urut kan belakang badan insyaAllah lama2 makin berkurang sakit tu..cukupkan rehat Sis semoga sakit belakang cpt hilang ❤️

Semoga dipermudahkan urusan sis dan cepat dikurniakan kesembuhan serta kesihatan tubuh badan. Aamiin 3x 🤲🏻. Maaf sis, saya belum ada experience cezer setakat ni. Jadi tak dapat nak share experience.

Sy pon mcm tu jg.. Age klo duduk lm sangat berdiri lma sangatmg leguh.. Klo tunduk tu nk bangun, ya allah sakit sangat.. Age sy baru age xsampai setahun..

Tu normal,Sya Ank Dh 6 tahun pun masih rsa lagi

sy pn mcm tu..xleh bdiri lama2

Mungkin sbb epidural tu kot

Samelah.. Saya pun mcm tu..