shopping

Salam. Boleh tak mommies share pengalaman keluar rumah masa pkp ni? Boleh ke ibu hamil ke pasaraya utk beli barang keperluan baby? Due dah dekat ni. Masih ada barang yg perlu dibeli.

7 Balas

Rasa macam terapi bila dapat shopping keperluan baby depan mata..lagi rambang mata nak pilih baju or apa² yang perlu untuk baby..tapi seronok² tu pastikan pakai mask & standby sanitizer yer...walaupun penat berjalan sikit tapi berbaloi lah jugak...🤗

4y ago

Tak merasa saya shopping time pregnant hari tu. Pkp baru mula masa tu. Peraturan masih ketat sgt. Polis dan askar pun ada buat roadblock. Skrg saya dah bersalin sis.

Boleh ja.. Klo sy mmg bwk hd sanitizer sndri, pkai mask, jln jauh sikit dr org ramai, xsntuh brg2 yg xperlu. Yg betol2 sy nk bli je sy sentuh spt baju bby dll. Dinding ka tiang ka smua sy elak bersentuhan termasuk troli hubby yg tolak.

4y ago

Dekat tempat saya ibu mengandung tak dibenarkan masuk pasaraya. Terpaksa la suami saya yg pegi shopping

Boleh je awak.. Saya pun time pkpb haritu dah start keluar jalan cari barang baby topup mana yang belum cukup.. Time pkp dulu beli online je

4y ago

Saya pregnant time pkp hari tu sis. Bersalin pun suami tak boleh temankan dekat LR.

Boleh je, tapi pastikan pakai mask dan kasut yang selesa. Penat nak berjalan nanti.

4y ago

Saya tak pegi sis. Encik suami yg pegi shopping barang baby. Supermarket dkt sini tak benarkan ibu mengandung masuk. Pkp baru mula masa tu.

Bole.. lagi best sebab xpayah beratur. Hihi. Trus ke depan pintu yer..

4y ago

Yeke sis. Tapi pasaraya kat tempat saya tak benarkan ibu mengandung masuk terutama masa pkp awal2 dulu. Terpaksa la encik suami yg pegi shopping

sekarang dh pkpp..dh bleh keluar shoping..😁

4y ago

Saya tak ada pantang jalan. Lepas je bersalin bawa anak cek kuning. Lepas tu anak ke klinik cek baby dan jahitan. Seksa betul. Nurse masa tu tak bole melawat ibu bersalin

Sekarang pkpp boleh suda sis

4y ago

Saya dah bersalin masa pkp hari tu sis. Memang agak susah jugak la. Nak pegi bawa anak cek kuning pun ada polis buat road block.