perut rasa ringan

Ada x ibu2 cm sya bila dah masuk 35week perut rsa ringan je..xrsa sakit klaw buat kerja tp bila baring perut rsa mngeras .tegang gn asyik rsa nk kncing je dlm bbrp minit

8 Balas

Sama la.. Tp kalau lepas je buat keja.. Basuh baju kemas rumah dan masak.. Mesti satu badan abis sakit..msa buat tu xrasa pn.. Lepas abis semua nk rht baru rasa... Nk angkat kaki n tgn pn xboleh.. Knp ye?

Same la ngan sy.. mse buat krje.. x rase pon cm ngah mengandung.. bile tgh rht.. berat je rase... Bby asyik mengeras.... Sy 36weeks 6day

Sya tak kemas rumah,ada mama jaga sya skrg..tapi yg sis alami tu sama mcm sya..baring perut mcm tegang,mengeras,bangun perut keras.

Sama dgn sy. Klu buat kje skit jer. Perut rs keras semacam. Tapi bila kita rest kjap usap2 perut lama2 dia kurang..

SyA pun mcm.sis klau buat keja perus tegang n geras tapi bila dok lembut balik.

Sbab baby mkin mmbsar tu sist...lagi2 dah nak dkt fasa2 brsalin..☺

sy pun mcm tu sis.. skrng 36week

Normal j tu sis