Period Circulation

Hai bakal mommies semua. Sya nak share tips untuk memudahkan kiraan waktu subur. Tips ni sesuai untuk bakal mommies yg tgh usaha nk pregnant. 1. Download apps period tracker yg mcm dlm gambar. Masukkan semua details yg diperlukan. Apps ni bagus sgt sbb kita siap blh buat notes dlm tu. 2. Untuk mommy yg tgh usaha utk pregnant pastikan berbincang dulu dgn suami yer sbb mmg perlukn kerjasama dua2 pihak. 3. Pastikan selepas period berakhir, kena bersama dgn suami setiap selang sehari atau dua hari sbb kita x sure bila ovulation berlaku. Mcm yg kita tahu sperm blh hidup dlm 3/5 hari. So kena pandai kira yer mommy. 4. Apps ni sesuai jgk utk mommies yg nak merancang atau menjarakkan kehamilan. 5. Amalkan mkn mkanan sihat & amalkan pengambilan buah zuriat. 6. Selepas bersama dgn suami jgn terus basuh yer. Baring dulu dalam 10/15 minit. Selamat mencuba mommies. Yg penting jgn putus asa yer. Maaf kalau sharing ni x bkenan kt hati.

Period Circulation
11 Balas
Tulis jawapan

Tq for sharing.

👍

👍

Yew btl...sy amalkn cara nie

Super Mum

👍

Sy pon pakai apps ni. Sy ikot ovulation day tu smue sy ikot. Alhamdulillah skrg kndungan dah 5 bulan. Dah rse gerak2.

Mcm saya tak sesuai apa2 apps utk period tracker.. Sbb period tak teratur.. Apa2 pun cuba dulu..

1y ago

Sbb tu sya cgdkn utk bersama dgn suami slpas period. Bersama setiap selang sehari/dua sepanjang lepas period hingga hari ke 23. Sebab ovulation akn berlaku di antara hari ke 8 hingga hari ke 23 bagi yg period x teratur. Sbb sya sndri pon period mmg x teratur. Kdg 2/3 bulan baru period. Tpi alhamdulillah Allah bgi rzki sya dpt ank cepat. Apa2 pon ni smua ikhtiar kita jew.

Sy pun pakai apps ni.. Dah lama.. Tp baru terbuka hati utk concieve.. Anak 1st dah 6 tahun, tp masih teragak2 utk tambah lg 1 🙈 apps ni jugak la sy pakai utk merancang dgn suami.. Alhamdulillah selamat bg sy dan suami.. Skrg sy tgh pregnant 9 minggu pun guna apps ni sbgai rujukan tarikh ovulation.. Alhamdulillah 😊

Baca lagi

Hi mommy, nk tanye kalo nk plan baby boy ikut tarikh ovulation yg ni ker sis.. Sbb org ckp bersama masa tepat ovulation akn conceive baby boy.. Tul ker? Ikut calender ni ovulation sy pd 23/7

Post reply image
1y ago

Tqvm for sharing mommies...

VIP Member

sy guna nie dr first kawin smpai skrg.. yg nie je ketepatan die 99%