Mitos-Mitos Kehamilan: Mana Satu Yang Anda Dengar?

Zaman sekarang ni walaupun dah moden masih ada lagi yang percaya mitos-mitos kehamilan ni. Ada yang kata "jangan makan kicap, nanti kulit anak lahir hitam" "Minum air sejuk tulang anak jadi kuat!" dan macam-macam lagi lah. Haa, cuba kongsi sikit apa antara mitos prang hamil yang pernah anda dengan, Mummy!

Mitos-Mitos Kehamilan: Mana Satu Yang Anda Dengar?
14 Balas

saya hanya akan tanya kalau benda to saya tak yakin je. saya anemia jadi ada benda yang tak boleh makan masa mengandung macam sayur kan tak semua boleh makan jadi saya tanya kat mak.. mostly selalu tanya mak sbb saya percaya mak saya lagi 🤭.. Mak jaga pantang dari anak sulung memang tiptop .. Semoga mak panjang umur,murah rezeki ❤️

Mak sy pesan, nak buka packaging kena buka elok2, tak boleh main koyak2 sebab nanti bersalin boleh terkena koyakan , tp sy x ikut pun sebab jenis tak menyabar hahahahha

alhamdulillah..family Sy dari arwah nenek LG xde nk bg mitos pepelik utk anak cucunya.. majoriti siapa yg beranak..seronok je preggy n berpantang tak stress

x boleh siang ikan nnti anak sumbing, haha adoi la mengarut tau. habih tu kalau dh kita duduk sendiri, sape la nk tlg siangkan ikan.

5mo ago

tak boleh memancing hahhahaha nanti sumbing

org tua2 byk tegur kita,pantang larang nya sbb utk kebaikan. kita ni ikut jer la... btl or tdk... kita dgr jer... 😆😅

Ada kwn lame pesan, mengandung xboleh ikat plastik sampah, nanti anak dlm kandungan leher trbelit tali pusat.. Mcm2 lg..

jangan makan manis nanti anak besar, jangan perah baju nanti tali pusat belit baby

Makan dlm mangkuk besar.. Nnti senang nak bersalin 🤦‍♀️

asik² perah baju ank jadi suka geliat

Tak pernah ambil tahu