cabut gigi ??

Xpe Ke time mngandung ni kte nk cabut Gigi?? Gigi byk yg rsk..

7 Balas
 profile icon
Tulis jawapan
VIP Member

Seram juga sis sbb ada sepupu saya haritu dia dah trimester ketiga lepas tu p cabut gigi dan x bgtau doktor gigi yg dia hamil dan mgkin doktor tu pun xperasan perut dia. Lepas cabut, esoknya dh mula bengkak smpi seminggu. Sakitnya jgn crta la. Kesian juga tgok dia menahan sakit dgn menanggung berat baby dlm perut.

Baca lagi

Hr tu sy wat buku Cek gigi Doc gigi sruh sy dtg blik Bile kandungan dah 4-7 bln Doc ckp lg klu 7 bln ke ats Doc gigi tak bg馃榿

Baca lagi

Perlu jumpa doktor gigi dahulu. Dan tanya. Mereka lebih arif untuk wanita mengandung bulan ke berapa tak boleh

Jgn lupa mkn pil kalsium, msa mngandung byk kalsium dserap oleh baby, tu penyebab gigi byk rosak jg tu..

Xde check gg ke mse g kk,,kndungan 4-6 bln je ,,Alhmdulillah nurse ckp gg sy puas hati bersih

Kena 4-6 bulan je sesuai cabut gg...saya hari tu 5bulan p cabut...

Trimester kedua boleh cabut gigi sis.