Basuh baju baby

Boleh tak basuh baju baby guna mesin basuh je and dryer? Ada cakap tak elok lah apa lah aaaa so confuse 😂

13 Balas

Guna je mesin basuh & dryer . Tapi jangan campur dengan baju orang dewasa. Orang dulu kata tak elok sebab katanya nanti anak kuat menggeliat, baby memang akan kuat menggeliat actually, untuk teroka fungsi badan dia sendiri & it's normal.😊 Ade yg kata istilah menggeliat dorang tu " meneran isi " , sebab dia nak membesar.

boleh jer basuh guna washing machine.. taruk setting to “handwash”.. sebab baju baby nie bkn kotor sgt pun.. guna detergent khas utk baby & jgn campur kan dgn baju kita yg adult nie. utk dryer pulak saya x galak kan sgt sebab takut baju baby kecut.. jemur jer kat luar.. weather panas dlm 2-3 jam kering dah

bleh jea..xpi jgn cmpur dewsa n baby..trplang pda awk..mcm sy,sy suka guna tngan sbb ank baby lgi kn,klau dh 2thun sy trus msuk mesin....sbb lau guna mesin n dryer tkot bju baby kembang,pstu nnt mudah reput(mcm koyak2)..n pkai sabun khas utk baby pnyea,ikot kselesaan sis,ibu2 dlm nie bg pendapat jea..

saya basuh jgk pakai mesin aje tp yang kali pertama basuh la sbb banyak hahahaha dan malas. ibu saya ckp boleh je, tp makcik2 saya tak kasi. baju2 setiap hari pakai tu saya mungkin buat mcm kakak saya, lepas mandi terus basuh jemur

basuh je sis.. karut je.. tp basuh jgn cmpur dgn bju dewasa.. lebih elok beli sabun cuci bju yg khas utk cuci bju baby.

boleh je basuh dgn mesin. kenapa pulak x boleh? bukannya baby yg berpusing dlm mesin, baju je pun😂

Saya basuh jaa. Tapi tak campur dengan baju orng dewasa laa sabun pon khas yg baby punya.

blh je.. mesin kan ada utk basuh baby.. so tekan je suis tu.. dan jgn cmpur dgn pakaian dewasa

boleh tapi asingkan baju baby dengan dewasa . dan pakai sabun khas untuk baju baby .

Bby dh umur brpa sis, klau dh 2/3 bln blh tpi jgn d campur dgn pakaian org dewasa..