Third pregnancy?

x tahu nak start mcm mane. Tapi i need your opinion. Honestly i am so scared. Saya dah kahwin 8 years, after 6 year marriage rumahtangga saya hampir hancur kerana anak. Husband curang and nak kawin dengan pompuan yg tgh mengandungkan anak luar nikah org lain sbb kan boyfriend die lari and x nak bertanggungjawab tapi husband nk anak tu dia buang saya. Cuma dalam tahun yang sama. Saya dikabarkan mengandung. And husband buat u-turn, dia balik ke saya sebab saya mgandung. Alhamdullilah. After giving birth anak pertama, saya ditakdirkan megandung kali kedua. Umur anak skrg nk masuk 5 bulan. Tapi saya tergerak hati buat pregnancy test and its positive again 😭😭😭. Anak pertama baru setahun 4 bulan, kedua baru 5 bulan. Xkan nk ada ketiga? Karma utk husband ke sampai mengandung 3 kali berturut turut? Saya lost and honestly terpikir nak buang. Kalau ikot kiraan baru 4minggu. Tapi ya Allah bila teringat 6 tahun pertama tu struggle nyaa nk mgandung saya jdi takut sangat. Kalau ikotkan 2nd ok excident. But yg this time saya mmg makan ubat. And setiap kali bersama saya ambil ubat postinor utk mencegah mgandung lagi. 😭😭😭😭 ape patut buat? X ready to have 3rd sbb masa bersalin anak kedua saya mengalami depression. And i couldn’t afford to go through again. Saya hampir hampir meroyan. And still have liltle depression yg tgh saya try to recover. What should i do

2 Balas

Tahniah.. Apa pun Rezeki Tuhan bg sis.. harap sis tabah besarkan anak2 ya.. berdoa selalu agar kuat & suami terus setia ya.. Tuhan ada dgn sis.. ✨🙏 saya msh lg mnungu anak ptma ni sis.. huhu.. algkahnya bestnya tiap tahun ada baby..

4y ago

Tgk anak pertama kecik lagi, 2nd pon kecikkkk. Masa pantang saya dok marah marah je anak kedua tu. Sbb depress dgn perangai husband. Saya jdi cepat marah bila dgr dia menangis. And saya jarang pegang dia. Rasa bersalah tu still ada lagi. Baru je saya nk start pegang and bermain dengan anak kedua ni. Sedihnyee. Saya tahu ramai yang still berharap nak anak. Tapi saya takut dengan diri sndri. Yg 2nd ni pon struggle nk keluar dari depress. Die nk masuk 5 bulan baru saya boleh pegang dia

Umm