Luah perasaan

Dear mommies, I just nk share feelings sy. Sy ttc 4 tahun. Masa awal perkahwinan husband show interest utk dpt baby. Selepas 9 bulan kahwin sy mengandung tapi dh gugur masa 9 minggu. Mmg down teruk, Feb Tahun 2021. Lps tu sy rest utk 6 bulan lps tu sy start discus dgn husband utk try pregnant lagi. Kami try, tapi the journey was nt easy, jumpa doc utk check semua and finally Sep 2022 sy pregnant lagi. Tapi masa kandungan 5 minggu gugur juga. Sekrng dh lebih setahun tetapi husband tak nk ckp pasal baby lagi. Dia avoid topic tu. Sy sedih sangat. I desparetely nk baby. Dia pula mcm dh give up. Umur sy 33 tahun depan. I ada hope lagi. Mcm mana I nk pujuk husband sy. Sy minta utk buat fertility screening sekali lagi pun dia tak layan. Sy Rasa lonely sngt ttc journey ni. Dia jaga sy baik, very caring and loving, and our intimate relationship is good also. tapi baby dia mcm dh tak nk. Hmmm.

1 Balas

saya rasa mybe dia tak nak sis rasa sedih lagi. sebab tu dia avoid soklan tu. atau sis try natural je tnpa jumpa doc da. sis boleh try cek waktu subur guna opk n bbt. jadi bila sis tahu time positif tu sis ajk la suami bersama. mana tau cara cmtu lebih santai n xbuat mghrap lebih. mybe suami sis jd mgharap lebih juga bila buat treatment lain2 tu. jd trt cara camni pulak

5mo ago

Thank you sis. Ok sy try