Pregnant

Rezeki kedua tapi anak baru 4 bulan. Sebelum ni kahwin nk tunggu 6 tahun baru dikurniakan anak. X sangka this time boleh melekat tetibe even pakai protection bila bersama. Dugaan 6 tahun nk dapat kan anak tu terasa sangat sampai husband sanggup curang sebelum tahu saya pregnant. Sebelum tahu yg 2nd pregnant ni pon husband kantoi lagi. Kekadang terpkir kesian nye kat anak anak nanti. Sye skrg pon still dalam dilema. Nak percaya semula tu x tahu la. X sanggup kena tipu lagi utk kali ke 3. Honestly die lelaki yang sangat baik even ada kekurangan pon tapi dia jaga lagi kami. Tlg doakan saya untuk terus kuat. Doakan husband saya berubah. 1st curang katenye sbb nak anak. Perempuan tu pon accidently mengandung anak luar nikah bf nye and bf nye lari and die buat cerita sedih dekat husband saya smpai husband kesian katenye. 2nd curang dengan perempuan yg sama sbb katenye dah janji nak kawin dengan perempuan tu and planning to keep that promise. Perempuan tu pon cakap x nak lepas kan husband saya sbb husband saya ckp dh janji nak jaga dia. Saya cakap nk kawin pergi la. Tapi saya dengan anak dia ni x kan ada dlm hidup die lagi dah. Tapi kawan dia marah pulak bila saya give up and suruh saya fighting. Maaf la posting yg xde kene mgena panjang dan merapu

2 Balas

Smoga sist dan anak2 ttap kuat dan tabah sist..amiin2 ya rabbal alamin..bgi pndpt sy..kalau sist dah byk kali bgi peluang tpi hsband still mcm tu...bkan la nk ckp give up atau mngalah..tpi kita sbgai istri pun ada hak nak bhgia jga kan...xkan nak bnda sma brlaku je..kalau hsband xpndai tolerate...biarkan je la...mmang ksian jga kat anak2 ..tpi bila fkir balik..xkan kita nak bnda sma brulang lagi..lbih baik trus melangkah kehadapan dmi masa dpn sndiri dan anak2..so sist fkir2 la yg trbaik utk sist dan anak2 sist...solat tahajud..solat isthikarah semua..insha Allah dprmudahkan sgala urusannya..amiin2 ya rabbal alamin..☺

Tahniah dpt baby lgi, rezeki tuhan tu, hmm sy x suka dgr la llki curang, skg ada anak pula tu, x terfikir perasaan isteri ke, terpulang la pada sis nak pertahankan atau x,lgipun utk anak2 kan, tp kalau sy d tmpt sis sy x akan bertahan sbb buat apa prtahnkan org yg x mnghargai kita, bahagia ka kita slepas ni, suami sndri mau pergi, pergi lah, sy ada anak2, sis fikir bagus2 utk kehidupan sis dgn anak2, smoga dipermudahkan n harap2 suami sis terbuka hati nmpk isteri n anak2 dia lebih mmerlukan dripda org lain