Super Food (Makanan Sunnah)

Where do you buy your super food (nuts/dates/raisin/dried fruit) ? Beli dekat pasaraya mahal. Can you suggest affordable shop yg boleh beli online (Ig/Fb)?

5 Balas

depends on area.i beli kurma kat emart batu kawa sarawak only rm12.🤣 sampai sekarang 1packet tu tak habis2.nuts,kalau nak murah u go to wholesaler pastries. my mum beli badam kalau tak silap 500g rm8. kira murah la tu.. lebih baik u take fresh fruits,kalau tak silap i came across this article stating dried fruits have higher sugar content compare to fresh.. entah la betul ke tak.

5y ago

seriously? okay i try makan fresh fruits. time pregnant rasa asyik nak mengunyah ja 😃

Beli kat kedai arab..atau kalau kat putrajaya bole la ke Alamanda mahnaz food..ada apricot kering, buah tin, kurma kismis dan macam2 lagi

5y ago

sy dkt sabah sis. susah betul nak cari sini. huhu

try signature snack .. online .. i baru try sekali n its fresh . i beli antioxidant boost... sometimes ada promo .. worth to try ..

5y ago

tq dear 😘😘😘

Sy beli di kedai arab, murah sikit. Plus, super food semua tu nampak lg fresh dari beli yg dlm kotak dkt hypermarket.

5y ago

sy tggl dkt Pedalaman Sabah tu susah sikit nak cari. kena g Kk utk cari. lg senang kalau beli on9 ja

ada je sis kalau fb n ig tp mahal la sebab berat. xde ke kedai arab2 yg jual kurma2 raisin dkt area rumah sis?

5y ago

oooh hehe keningau rupanya. saya igt dkt semenanjung hehe.