Preparation

At weeks 30, am i too early packed all those mom & baby stuff to put inside my car or what???... Btol ke tk btol apa aku buat nie... Ke awal sgt2. Tp dgr org kata 7bln dah blh stndby lagi2 buat org yg kna slalu follow-up kat klinik & hospital ni kn...

Preparation
66 Balas

Sis nak tanyaaa, haha. mommybaby bag tu berbaloi tak beli? Tengah usha dekat shopee tapi tak beli lagi aaa banyak sangat pilihan beg. Hadoi pening

5y ago

Ok lah... Bsr jgk beg tu. Cma material die nipis sket. But so far ok lah dgn hrga die... Murah kn. Sy beli sbb bsr & cantik je. Hehehe...

Sy 34w. Baru je siapkan bag baby, bag ibunya belum lagi 😅 nurse dah bising dia cakap kena standby dah. Sebab tak tahu bila nak bersalin Kan....

Prepare awal supaya nanti senang. Kalau nk prepare time 8 bulan, kot tiber nk terberanak. Haa satu apa pun tk prepare lg. Kan dah gelupur.

Kita prepare masa 25 week lg, complete sbb anak 1st extreme premature..nurse pon ckp buat awl sbb dh ada kes bersalin awl..ok je tu

rasa ngam sudaa tuh mahu standby sbb msuk trismester ketiga daaa tuh huhu moga urusan bersalin dipermudah... btw cantik beg tuhhhhh 😍

5y ago

Tq sis... =)

Sy stand by dr 7 bln lg😁semua da ready..sbb x larat da n tggu masa ltak dlm bonet jer..xnk pening2..ni tggl 8 minggu jer lg due

5y ago

In shaa Allah semoga Allah permudahkan utk kite n mommy yg lain..aamiin3

Baru msk 27 mggu, dh beli skit2 cuma baby bag n few things je xbeli lg 😬... skrg terpaksa la order via online due to MCO...

Saya 29w pun dah prepare sis. Sebab asyik warded, follow up klinik bagai. Just stand by je sis. Apa2 jadi senang terus ke hospital je

5y ago

Btol...sy pun asyik2 kna follow up je ni sbb baby dlm perut kurang bergerak. Tkot kna pksa bersalin sbb tu sy prepare je awal2...

Saya pon 7 bulan dah siap packing letak dlm kereta..doc yg sarankan..xpe la awal pon..sbgai lgkah berjaga2 xsalahkan😊😊

There's no right or wrong pun. Memang kena prepare awal sebenarnya, ada orang bersalin premature 5, 6, 7, 8 bulan juga kan.