I'm the one yang warded,,balik rumah,,now warded again lmao

warded haritu sebab threatened preterm+1cm opening,,ok takde masalah boleh balik,,doc bagi tarikh induce 26/3 sbb baby iugr.ptut 37 weeks by now tapi baby punya ukuran macam lari 2-3 weeks. 26hb pukul 9 dia check,,kepala kat kanan.. 27hb tengahari pakar check,,kepala kt atas.tadi 3:41ptg doc check,,kepala kt bawah. Subuh 27hb tu macam rasa kepala kt bawah sbb dia sedu kuat time buat ctg scan.tapi pagi tu rasa mcam baby pusing2 gak,,ke duk berzumba gamaknya sbb baby kecik,AFI normal so best la dia main2 hahah. Alahai anaknya,,duk main parkour ciku cak dgn doc pulak,,ibu nk balik cepat ni,,kakak kau taknak makan nasi kat rumah tuu aaaa~ 🤣si kakak pulak taknak makan kalau bukan dgn ibu dia haihh ghisau... doakan esok kepala baby masuk lane betul2 la.kalau dh masuk lane boleh induce sbb takde turun tanda lagi ni.kalau tak masuk lane kene czer hahaha 🤣 saya tak kisah mana2,pikir nak balik rumah,nak raya je hahaha

7 Balas

Alaaa comel. Teringat masa sy bersalin 3 bulan lepas. Masa induce kepala kt bawah, then terpaksa emergency czer sbb ctg tak cantik. Doktor kata masa tgh czer tu boleh pulak si baby ni pusingkan kepala dia naik atas. Tak duduk diam doktor kata padahal tgh czer ni nak keluo kan dia😂 alahai anak, mcm2 ragam😅 semoga cepat bersalin momy n dpermudahkan urusan semua🥰

2mo ago

Hahahahaha. Yeee. Sebab sy masa tu pun mmg tak ready lagi nak bersalin. Rasa mcm tak puas mengandung, tau2 nak bersalin je dah. Masuk je wad lepas czer terus tanya husband, bila nak tambah baby lagi, tak sedor diri tu baru je lepas czer🤣🤣

I like the way you put lmao at the headline 🤣 anak sy pun suka pusing2 dlu. Selalu scan nk tgk dia. Pakej dgn placenta previa. Sujud lelama, yoga semua buat. Alhamdulillah bersalin normal 3.8kg 😅

2mo ago

wahh tahniah ~~ tula,,ni tgh brjln2 nk bagi gravity tarik ke bwh. dahla dua2 tgn ad branula wuhuu syahdu

Hahaha alahai comelnya dia masih duk guling2. Selesa sangat tuu. Org lain tak sabar dah nak jumpa dia raya2 ni. Pujuk2 dia sis suruh keluar awal & mudahkan urusan mommy ❤️❤️❤️

2mo ago

hahah tula tuu~ 😂 duduk kt rumah takde pulak nak main roller coaster camni hahaha.aduh kelakar betul,doktor sendiri cam "ehh pusing lagi?" 🤣

Semoga dipermudahkan sis. Alahai adik, jgn la nakal dulu dalam perut tu. Dgr cakap ibu ikut laluan yang betul kesian la ibu tu 😂

2mo ago

hahaha amin2,, bertuah punya anak;memain betul dia 🤣

biasa masa nurse pasang belt ctg baby tu nurse pesan mak jgn gerak nanti lari bacaan.. ni baby yg gerak nk babab tak boleh😅

2mo ago

yg kelakar nya time buat ctg pndai dia pi bantai tido budak ni 🤣

sypun sama...33week Dy dok pusing sana sini...😂

all the best sis. semoga selamat melahirkan