Transverse position

Hi all. Can you actually feel if your baby position dalam keadaan melintang? Sebab bila mengeras bentuk dia melintang and tak nampak normal. Boleh rasa ketul di kiri dan kanan. Moves and kicks dia pun rasa lain. Scan 28 weeks hari tu doktor cakap kepala baby dah kat bawah dah. Now dah 29 weeks rasa macam baby transverse pulak. Macam mana nak buat ya bagi kepala dia kat bawah balik? #firstbaby #firstmom

2 Balas

awal lg tu. selagi belom dekat due, baby mmg pusing2. nnt da dekat due baru kepala kat bawah dan masuk laluan, time tu baru xpusing da

still awal dan baby pun byk lagi ruang utk bergerak. dah 36w nnt baby akan kurang ruang dan normally turun kepala kebawah

2y ago

Hopefully 🥺🙏🏻