pencuci miss v

hi want to ask wat pencuci miss v is suitable n safe during pregnancy? n u all pernah guna pencuci tu n baby pon safe... pls share urs opinion

9 Balas

lazimnya, penggunaan pencuci tu mmg akan ganggu ph kat miss v. better x yah pakai, lagi2 nok ada anti bakteria n wangi. x elok sebenarnya. kalau puan ade mslah keputihan yg agak serius, boleh refer Doc tuk rawatan. tp, kalau ringan2 je yg mbuat puan x selesa : 1. mnum air suam byk2 2. kerap tukar panty / sluar dalam 3. elakkan makan makanan ade yis 4. jgn pakai seluar ketat 5. cuci guna air garam bukit / air suam sudah memadai

i use libresse and sriayu. i stop cz ph not seimbang down there.keep having too much discharge so i just use warm water and wash properly.taking as much time as i would with my face. its been 3months since i use warm water and so far i see more improvement compare to using pencuci miss v.even dr dont recoment using pencuci miss v.but what works for me might not works for u 😊❤

Hii there. I tak guna any kind of pencuci since doctor advise yang kita punya miss v already has their own cecair. So bila kita wash guna pencuci v yang membersih or mewangikan, dia akan keringkan miss v kita so leads to gatal gatal. Tu yang doctor advise i lah. At the moment i just cuci air biasa kadang2 air suam.

Bole guna tp guna yg xde herba n wangian...mse kna keputihan teruk, doc x galakkn pki pantiliner, kerap tuka panties, sy g pharmacist, suggest pki jenama sebamed tuk feminine wash

Better not to use any feminine wash during pregnancy. Cuci je dengan air suam. Anything, dapatkn advise dari doc dulu kalau ada masalah dgn miss v

doc mmg bg nasihat jgn pakai pencuci miss v... cuci dgn air suam je and jaga kbersihan... utk elakkan miss v kering, gatal2 dll...

no need 'pencuci miss v' sis.. masa preggy je segala bau , ketidakselesaan ,keputihan banyak tu ada .. lagi² masuk 2nd tri

my nurse tak recommend pencuci miss v, lagi better guna pantyliner..dan jangan lupa tukar setiap 5 jam😁

tak pun rebus daun sirih dalm 20helai smpai didih .. tggu suam/sejuk jadikan basuhan miss v ..