Sunat bayi perempuan

Waktu umur berapa bulan baby perempuan bersunat? Terima kasih respond. ☺️

21 Balas

macam saya dlu anak sy lahir pramatang 34minggu.. masa pergi klnik swasta jumpa pakar kanak2 doc suggest anak bersunat ms umur 3 bulan sbb bdn dia dh bsr sikit..apa2 pun depend pd doc yg kita nak jumpa dan hantar anak ke klnik mana sunatkan...mcm sy dlu doc kata umur 3 bulan baru sesuai dgn keadaan anak.. .mg dpmudahkan segala urusan puan di sana..aamiin😉✌🏻

saya sunatkan anak saya umur 3 bulan . better pergi awal . kalau anak dah pandai nak meniarap susah nak kena pegang .. tu yg doc bagitau saya. lagi pon sunat baby perempuan sekejap je baik . tapi ngeri jugak nak tgok 🤣

saye sunat mse ank umo sthun 🤣 lewat sungguh laa , tpi doc dye oke , terbaik , ank ngis kjp je sbb tk knal org , bukn sbb sakit , ptong skit je kulitnya , drah ke luke ape pun tkde , murah pun murah huhu

Saya sunatkan anak saya dulu masa dia 2 bulan. Lagi awal lagi bagus kot sebab baby tak banyak gerak lagi. InshaAllah luka cepat baik.

Cuba tanya nurse. Sy bawak anak bersunat umur 3bln sbb klinik swasta tu tulis umur baby prmpn sunat 3bln.

sya , ank ke-2 sunat masa hari ke-44 . ank ke-3 plak , bru2 nie sunat masa beberapa hari nak ke 3bulan.

Saya bawa anak sunat umur 3 bulan. Seminggu selepas cucuk vaksin. Apapun rujuk kepada nasihat Dr..

saya sunat kan anak perempuan berusia 2 bulan SBB kulit baby masih lembut dan cepat baik..

lebih awal lagi baik spya cpat smbuh dan baby pun tak paya pntng bnyk²

saya sunat kan anak prempuan saya masa umur dia sbulan stgah..