Adakah waktu tidur (nap) pada tengah hari bagus untuk bayi?
Voice your Opinion
Ya, (komen kenapa)
Tidak

2157 respon

71 Balas

ya bagus untuk perkembangan otak ank .selain daripada itu ikut sunnah nabi s.a.w tidur sebelum masuk waktu zuhur https://muftiwp.gov.my/artikel/al-kafi-li-al-fatawi/2998-al-kafi-1032-qailulah-dan-waktunya-2 #TAPsupermoms

anak2 dpt berehat secukupnya dan mama dpt buat kerja rumah yg mana x selesai lagi , selesai kerja rumah boleh rehat sebentar minum kopi.😊

Jikalau tidur selepas waktu Maghrib;kebiasaannya akan menganggu jadual tidur yang terakhir.Biasanya dia akan tidur lama pada waktu Maghrib.

mood anak lebih baik dan xla dia tidur awl sgt mlm tu.tido awl sgt nanti terjaga awal so mmg sy akan pastikan anak akn tido jgk tghari tu

waktu terbaik sama ada budak kecil @ dewasa..nap time tengah hari adalah yang terbaik dan sunnah..dapat pahala tidur waktu ini

Anak tidur cukup and balance day and night buat kan dia lebih terurus. Tak banyak songeh and tantrum

bagus untuk perkembangan otak anak dan tumbesaran anak..bayi membesar dalam waktu tidurnya

untuk emosi yang stabil dan cukupkan 12 jam tidur (malam tidur x sampai pun 10 jam 😕)

Bagus untk perkembangan otak anak2. 🥰🥰 rehat yg ckup dpt mengelakkan anak meragam

untuk mengembalikan tenaga yang digunakan sebelum ini dan perkembangan otak yang baik