Scan baby tak jumpa heartbeat

Waktu scan 6weeks & 7weeks, sye dah dapat dengar heartbeat.. kemudian sye repeat scan 9weeks, dr kata saiz janin setakat 7weeks tak berkembang dan tiada heartbeat. Scan melalui TVS pun tak jumpa. Dr inform missed miscarriage dan buat surat refer ke hospital utk book appointment. Hospital beri masa 2minggu. Ada sesiapa yang pernah melalui pengalaman seperti sye? Akan ada keajaiban ke jantung janin berdetak smula?😢 ni anak first slps ttc 4tahun.

6 Balas

Hi awak! Kes awak sama macam saya tahun lepas. Last year saya pregnant and buat scan masa baby 7w. Siap dengar heartbeat baby. Then masa 9w scan balik heartbeat baby takde. And size baby stop at 8w. Doctor bagi refer letter ke EPAU and EPAU bagi tarikh 2 minggu sama macam awak. Tapi awak kuat semangat yaa. Sebab itu memang silent miscarriage. Hari ke 10 saya turun darah. Banyak. Sampai tumpah darah. Saya harap awak kuat tau. Bila size baby tak berkembang memang akan jatuh. Sebab baby dah stop developing.

melalui perkara sama.. 17hbln hritu.. masa kndungan 11week, missed misscariage.. sblum tu da klua darah sikit2, scan 4hari sblum tu.., doktor kata nmpk kantung je.. bg lg 2minggu utk scan smula, doktor kata ptot nmpk baby da mase ni.. tp x smpi 2minggu, 4hari kemudian darah kelaur byk sekali dgn ketulan besar.. amik bwk g hospital.. doktor buat scan smula, dia buat TVS.. mmg da complete klua semua.. xde rezeki utk skrg.. Allah lebih mengetahuinya.. moga awk kuat ye sis..

Sy pernah heartbeat xjumpa n pergi 3 scan hari sama, heartbeat makin low. Doc mmg ckp kena keluarkan. Ms nk refer hkl sy pergi mkn dulu..lps makan, 4 jam kemudian scan semula baby dh ok balik. Tp kalau janin tak berkembang maybe lain cerita…sy cuma cerita pengalaman anak sy heartbeat dia ada semula. Ms tu dlm 20minggu+

Saya,,tengah lalui,,27/2 rescan kt hospital,,doa je la baik”,,saya baru je buat tvs scan dan baru je nampk janin tp doc kata baby xberkembang,,tp hospital xboleh buat apa”,,dia bg masa 2minggu dulu

Harini 19/2 kes sy sme mcm awak , 8 week scan ad jntung n heartbeat , tapi klini 11 week scan xnmpk jntung n heratbeat refer hospital pun kate bnde yg sama , dr bg 2 minggu … doakan bayi sy ad keajaiban

4mo ago

Saya week 6 pun tak nampak apa-apa. Mungkin main sorok-sorok. Week 8 scan dah nampak heartbeat. Week 10 doctor tak kasi scan. Week 12 pun sama. Saya tanya doctor last time check tak tahu apa terjadi dengan bayi. Ini kali boleh tolong check. Nak tahu perkembangan bayi. Last last doctor tolong check sebab tak banyak patient. Masa scan doctor pun terkejut tak jumpa kantung. Dia tanya partner doctor lain. Maybe masa saya urine test, sudah buang air. Pundi takde air. Suruh saya minum 1 bottle air, tahan kencing & re-scan semula.. 😂 Dapatpun nampak bayi. Nampak kepala, tangan & kakinya sekali. Tambahan pulak doctor kata dia terlalu aktif.. Main lompat-lompat lagi. Cute betul. Ni pengalaman kelmarin. Semaga sis kuatkan semangat.

sis mcm mne skrg ?

4mo ago

Sye dh keguguran 2mggu yg lps