Pada waktu bilakah yang alahan hamil anda menjadi teruk?

Voice your Opinion
Pagi
Tengahari
Malam
Tak tentu masa, tiba-tiba teruk

1549 respon

21 Balas

anak ke2 ni... dia suruh uminya kawal pemakanan. kalau nasi tu, boleh masuk 3-4suap ja. kalau bubur, dia boleh makan banyak. sama la kalau makan roti canai, dpt 1keping pon kenyang, belom masuk air lgi. & air pulak takboleh dah air manis, terus rasa loya. baby bagi uminya minum air masak jaa manjang 💚

Alahan yg 1st dulu 8w-12w..muntah biasa waktu mghrib n gatal2 bdn smpai rse nk nangis huhu. Yg 2nd ni 6w dh ade alahan.. Muntah siang malam x ikut waktu. Minum air msk pun muntah 🤮 cmne ntah.. Tp pkse diri jgk minum utk baby..

alhamdulillah skrg dah 34 week xda ada alahan dri first day tau pregnant..cuma bdn rasa letih2 & penat je... semoga dipermudahkan urusan kita semua mommy2 brsalin nnty amin ❤️

2y ago

sis siti, takda pun saja tnya. sbb tak semestinya jantina ikut alahan. tp kdg2 ada je kebetulan gitu 😄

hai semua...sya nak tnya...sblum ni lahir ank pertama tak ade lh teruk sngt mabuk,loya,muntah...bile kali ke 3 ni rasa teruk mual ni..serba x kena je

2y ago

ank pertama sy alhamdulilah x teruk sangat alahan morning sickness.tetapi kali ke2 mengandung ni morning sickness teruk juga...x sabar nk lahirkn ank inshallah pada 12.9 ni spttnya due application pregnancy kata 27.9 tapi dctr cepatkn tarikh sbb kencing manis waktu pregnancy ank ke2 ni

Alhamdulillah, direzekikan tiada alahan sepanjang mengandung hingga bersalin

2y ago

tq mama ana's for reply🙂

saya alahan sampai skrg 4bulan tak hilang2. kdg2 minum air pon boleh muntah dan gatal2 1 badan mcm kena miang buluh rasa.

pagi morning sickness mmg da mcm wajib wlpon nk nk msok 8bulan..ptg n mlm Pon kdg2 ada je bile nk dkat2 due nie

2y ago

berjuang untuk sicomel kan sis

setiap kali pregnant start lekat sampai bersalin ada alahan, best je tengok orang pregnant takda alahan

Mengandung kali nie alahannya bole tahan la..klau yg dulu 3 org hero x prnh kena alahan...

alhmdulillah... pregnant yg pertama xde alahan lansung....yg ke2 ni dh 32week xde alahan jgk