gayat pada bayi 11bulan

wafiy bayi berusia 11 bulan ,banyak yang wafiy lalui sepanjang usianya antaranya -jangkitan pada paru² dan kuman pergi ke otak pada usia 5day . -duduk dihospital selama 1bulan lebih. *sepanjang berada dihospital (nicu) wafiy kena sawan tanpa henti ,sehinggakan wafiy ditidurkan dan wafiy juga diberi CPR sebanyak 3kali , -pada usia 1bulan 21hari wafiy pulang ke rumah ,hanya 7hari saja wafiy berada dirumah ,1/10/2020 ,wafiy buat pergerakkan tak normal ,tapi saya tak tahu tu apa ,sedangkan mulutnya masih menyusu. lantas wafiy sy bawak ke hospital . ULTRASOUND dan CT SCAN dilakukan ,pada bahagian otak wafiy. apa yang ada otak wafiy penuh dgn nanah ,sebesar 7.9cm ,selepas pembedahan wafiy ,diduduk dihospital menghampiri 3bulan . now wafiy di rumah . wafiy mmg xkelihatan normal seperti anak² lain (tak pe saya terima seadanya wafiy) yang merungsingkan saya adalah ,gayat yang wafiy alami ,untuk pengetahuan wafiy mmg ada sawan ,wafiy on eplim syurp . kadang wafiy sawan kadang² juga gayat jika kita nk angkat dia atau sebagainya next saya sediakan vidoe wafiy gayat dan sawan #pleasehelp #bantusharing #ingintahu #seriusnanya

gayat pada bayi 11bulan
15 Balas

cmelnya dio n encem,nma pown sedap wafiy..insyaallah,sis..smoga ank sis shat,sy doakn sis dberikn kekuatan n mrah rzeki utk mnjaga ank sis..jgn rsau sis,kita jgew ank syuga,insyaallah syurga mnanti kta..Allah bg ujian,dio nk kita dkat dngan dio..Allah syg kita..sy hrap sis tabah yea..

3y ago

terima kasih auntie ,Aamiin

Ya Allah.. kau sembuhkan lah baby wafiy, kurniakanlah kesihatan yg baik untuknya, jika sakit kau baikkan lah, jika kurang kau tambahkan lah,jika x sempurna kau sempurnakan lah YaAllah.. semoga baby wafiy dan ibu tabah hadapi dugaan ini.. Aminn

3y ago

Aamiin ,terima kasih sangat²

comel ye wafiy..semoga yang baik² utk wafiy dan dipermudahkan segala urusan.. besar ujian utk mak ayah wafiy.. semoga allah kurniakan kesihatan yg baik pada mak ayah wafiy utk menjaga wafiy..

comel baby. semoga sihatlah baby ni cpt2. sy doakan ibunya diberikan kekuatan dan rezeki utk menjaga wafiy.insyaallah mana tau berkat sabar & usaha wafiy sihat cpt. stay strong wafiy!

berat ujian puan..moga dihari jumaat 14zulhijjah yg mulia ni mengangkat darjat puan banyak bekorban .. duhai anak syurga moga sihat n baik2 didoakan untuk kamu...🤲🤲🤲

3y ago

Ya Allah ,terima kasih ,Aamiin²

comelnya 🥲 semoga dpermudahkn urusan kdua2 ibu bapa dan wafiy, sntiasa dlm lindungan Allah, dkurniakn kesihatan, kesabaran dan ksembuhan, dan dmurahkn rezeki utk kalian 💝

Allahuakbar. Besar dugaan mommy. Seriously saya menangis bila baca kisah puan. Moga puan terus kuat. Comel sangat awak Wafiy 😘 Moga Wafiy cepat sembuh ya🥺

3y ago

jgn nagis nnti sy pon nagis😭

ya Allah kau berikan la kesembuhan buat adik wafiy, permudahkanlah segalanya.semoga adik wafiy n family kuat ya. aamiin ya rabbal alamiin

ALLAH..comelnye awk syg..moga sis terus kuat ye..moga ALLAH beri kekuatan utk wafi terus sihat..amiinn😢😢

Stay strong baby Wafiy. Ya Allah Kau berikanlah kesembuhan kdp baby Wafiy. Semoga menjadi anak yg soleh.