Hai mommies... Saya dh 16 weeks preggy.. tapi mrng sickness sgt teruk.. kdg2 takut nk mkn.. ade tips

Utk kurangkan loya.. sbb kalau takmkn saya lapar n perut akn rse sakit je.. takut effect pd baby..☹️

3 Balas

sama la saya . seharian tak makan minum air oren je . ada makanan yg sy boleh makan . dah telan 5 minit tu perut tendang keluar balik . seksa masa alahan ni hanya allah yg tahu . hanya berbaring je atas katil badan lemau gilaa

3y ago

sama laa , kadang paksa jugak diri ni makan . kalau tak makan pun muntah , sebab angin masuk sama kot kan . kadang rasa nak tidur ja dalam bilik air tu 😅

sy 14minggu masi morning sicknes sis.. kena orang sekeliling yg tak paham..kata mcm2.. ada yg kata morning sicknes akan hilang bila masuk 4bulan...tapi dengan sy x hilang lagi sis..

Sy pn nk masuk 17wk tp masih lg morning sickness, spnjg masa rasa loya, mkn pedas sikit muntah pening, xmkn pn pening, lepas tu perut kerap kembung masuk angin.