perut berangin + loya / lapar sgt waktu tgh mlm..

Hai sy nk tnya ade ke kt sini yg morning sickness die berlaku waktu lepas maghrib smpai lewat mlm..kdg2 terjaga byk kali waktu tido sbb perut berangin & rasa loya teramat sgt..🥺..nak ckp mcm gastrik pon ade..sy dh 11 weeks.

4 Balas

Saya selalu tengah malam rasa gastrik teruk. Kadang terbangun dari tidur memang mencabar nak tidur semula. Cuba tak kejutkan suami sebab tau dia penat.

10mo ago

same la..tak smpai hati kacau husband tido..kene mkn biskut or roti dulu baru boleh tido balik..kdg2 lgsg tak dpt tido sbb angin..

Sama. Selalunya sebelum tidur, saya sapu minyak panas di belakang, pinggang and betis. Insya Allah, okay skit bila bangun pagi.

10mo ago

sis tak lapar ke waktu mlm or perut rase tak selesa ker..sy mmg tiap2 mlm terjaga..🥺..

Betul. Saya pulak waktu bangun tidur. Mesti muntah.. Rasa berangin perut. Mcm gastrik

saya, setiap kali saya akan bangun dan makan biskut oat. pastu minta suami picit² kaki

10mo ago

haah, sebab yang tu je makanan saya boleh makan. sejak tahu mengandung perut tak dapat terima nasi