Cara kawal tekanan ketika mengandung

Hi, usia kandungan sy dh 38 weeks.. kebelakangan ni husband selalu bg tekanan pd sy.. selalu keje sampai lewat mlm, OT sampai xblik, outstation sampai sy fkr yg bkn2.. kdg2 sy rs sedih bile fkr mcmmn bile sy nk bersalin nnti kalau suami sy tiada utk uruskn.. so bile ibu2 bantu sy mcmmn sy nk kawal prasaan takut & sedih & stress ni sampai hari bersalin? Ada ke ibu yg ada pengalaman uruskan semua sendiri tanpa husband?

1 Balas

Kebarangkalian suami buat OT tu mgkn sbb die tahu pn pun da nk due, baby akan keluar dan perlukan byk duit. U have to think positive n pray for ur husband safety. Insha Allah everything will be fine. Mentally n physically have to be strong bila nk jd ibu nie. Expect the unexpected. Sy dr 1st month tau pregnant, semua uruskan diri sendiri, pergi klinik check up sendiri, makan minum uruskan sendiri, alahan dan sakit2 badan semua sendiri. Husband busy keje, sy pun busy keje, all our time clash, bila berjumpa pun bila dua2 balik keje waktu mlm, n masa tido. Masa tu mmg da penat la kn. Weekend je bernasib baik kalau husband x keje. U can do it. Everything is in ur mind.