Scan baby ?

Usia kandungan da msk 7 bulan , bila yang KK akan scan utk tgok keadaan baby? Ke mmg kene scan dkt klinik swasta ?

8 Balas

Ikut kk.. Ada kk yg minta kita scan kat luar sbb scan kk bmasalah la.. 😓😓hmm spnjang 7m mmg kalau rasa risau ke apa kena scan kt swasta.. so da stnby duit2nya..

Ikutkan nurse ada bg tarikh drpd 5 bulan pregnant . Sis try check dgn nurse . Takut kita as mom terlepas pandang tarikh2 yg dlm buku pink .

dlm 30week lebih klau x silap, nti checkup cuba tnye nurse , klau die bgtau dh xde checkup , bru sis checkup swasta.

Dekat kk scan yang penting² jer.. Macam detail scan memang kena g private sebab kk tak buat..

Dkt kk tmpt sy scan wktu 12w, 20w, 28w, 36w. Kena tanya nurse utk schedule

2y ago

sama ngan saya.. sepatutnya ada scan secara berkala. bukan takde langsung. sbb dr kena kira ukuran kepala, kaki, tangan, perut bayi. jadi wajib scan untuk tgk pertumbuhan bayi. Cuba tanya nurse

kk slalunya scan masa nak buka buku, 12w, 16w, 28w, 36w

nnt tny nurse

masuk 28 minggu csan

2y ago

Tapi dia x dew pun bgthu nk scan bila apa semua , even minum air gula pun dia x bgthu , diorang fokus HB je , sbb da msk 29 week nie kira da lambt la kan minum air gula ,