Assalamualaikum.ok klau 7 week scan dkt klinik swasta Masih xnmpk kantung..

Kandungan 7 week

5 Balas

Hi sis, sy period x teratur juga, 2 bulan sekali dtg, cycle sy 50 hari. 1st cek kalau ikut tarikh last period dh 7 minggu. Tp sama la cek xnampak lg. bila scan lagi lepas 2 minggu baru nampak. Ukur2 umur dia rupanya baru 4w time scan tu. Maksudnya sblum ni sy scan bru 2w la patut x nampak. Hahahahaha ini pengalaman sy la kut2 sis alami benda sama, sbb sy ada terbaca period sis pun xteratur kan 🤭 semoga yang baik2 buat kita & kandungan 🌹

waalaykumussalam. normal sis, sebab berapa minggu kehamilan berdasarkan LMP tu jangkaan sahaja. bukan tepat pun especially kalau period kita tak teratur. sebab tu digalakkan 10-12 minggu baru pergi scan. sebelum tu, selagi tak ada simptom yang merisaukan, inshaAllah pregnancy tu sihat

Wsalam..sy scan 6mggu klinik swasta xnmpak jugak scan atas n tvs..sy pg hospital bru nampak ..mgkin disebbkan mesin atau masih awl

11mo ago

doctor BG seminggu untuk repeat scan..harap nampak laa😌

waalaikumsalam..period awak teratur x..? mmg ada org dh nmpk ada yg x nmpk lg mgkin period tu x regular sbb masih baru lagi kot

11mo ago

oh insyaAllah normal tu awk.. 🥰 mgkin masih baru lg..jaga diri ya..

Waalaikumsalam, saya mintak scan ikut bawah tvs scan. Baru nampak jelas