Kalau sy da ckup 28minggu , boleh da ke scan jantina baby ?

Dan scan tu mmg hanya boleh buat dkt klinik/hosp swasta jeke ? Klinik kerajaan tak disediakan ke ? Atau mse check up scan tu doc akan tnjuk jgk ? Sbb mkn modal nak scan kat swasta kan

2 Balas

kt kk jarang buat scan sis. kalau kebetulan doc nak scan, boleh try tanya gender. klu request utk scan saja² mcm tk boleh. 28weeks selalu doc scan, tk pun 30weeks. sis duduk mana? kalau area Kajang, boleh pergi Uniklinik Semenyih. Scan gender RM20 je

18 minggu dh boleh check jantina dah.. saya masa scan dekat kerajaan.. saya tanya doc.. boleh taw jantina x.. pastu doc tlg checkkan..

4y ago

thank you , nnti next check up , nk bgithu doc la