Di kk ada details scan tak?

Hi semua. Nak tanya, di kk ada details scan tak mcm dkt klinik swasta? Atau kita mmg kena scan dkt swasta ye? Btw saya dah nak masuk 20 weeks

10 Balas

sy g vision sis,, free detail scan,, semua dia cek,, tapi x tulis dalam buku lah,, dia akan bgtau awk full detail,, aritu sy pergi sana sbb kk yg suruh ,, bila sy pergi vision n tanya sendri klau detail scan bukan bawah rujukan kk tetap free cuma x tulis dlm buku mcm kk mintak,,detail scan 2jam paling lama semua dia tunjuk,(kaki tangan mulut muka otak tempurung kepala jantung organ dalaman semua

takda.. detail scan kt swasta ja.. sy nurse sruh buat detail kt luar.. sy bru buat kt sonobee 3 hari lps murah ja weekday rm88, klau weekend rm108.. dpt penerangan yg jelas oleh sonographer.. baik pulak tu sy buat detail scan + 4d tapi baby taknak tunjuk muka so bayar utk detail scan je.. yg 4d x pyh byr.. dpt la tgk muka dia sipi² je..

12mo ago

pergi fb sonobee nanti booking kt link website dia.. lps tu pilih tarikh kita nak.. nanti dia akan bagi pkul berapa yg kosong.. lambat² nanti takut full

Kk tempat sy tulis dlam bku untuk detail scan. Tp scan biasa je x full hanya cek : bentuk kepala, hearbeat, perut & tulang peha - nak tgok berat n perkembangan sama x dgn minggu itu je. lepas dr tu sy trus g klinik swasta buat anomaly scan lebih detail + 4d/5d

kk hanya akan buat detail scan utk mommy yg ada masalah cth bmi 40 ke atas n refer kita ke hospital utk detail scan..saya next week kkia suruh buat detail scan..byk juak appoibtment nk kena hadap

ada, di hosp. hanya jika mdpt.rujukan drp kk bg kes2 tertentu. bagi kes2 viasa xde mslh, boleh buat sdri scr berbyr di swasta

klau ada dgm detil scan dekat hospital kerajaan sy dgm on insulin lg 2 kli detil scan semua 3 kli...nk tngk keadaan bby

Kk tkde buat detail scan tpi kalau si ibu high risk time pregnant, doktor kk akn refer hospital utk buat detail scan.

sama la kita 20W . tpi kk tkde buat details . knee p klnik swasta . kk sy pun suruh pergi klinik swasta .

3x pregnant dan buat check up di kk,scan 2d ja sis. biasanya klinik swasta ja yg sediakan servis detail scan.

12mo ago

Ya punca nya tak jelas tu je sebb tu kita disaran buat dkt luar . Saya tahu pun dr doktor tempat saya check up.

Takde. Saya haritu takde maybe sbb pakai scan tu tak canggih mcm dkt klinik luar punya