susu formula

Hello uols...i nak tanyela cara bancuh susu formula yg betul.i dh baca kat google but confuse. Klo kita guna air from mesin like coway ke cuckoo ke,blh ke first letak air suhu biasa ke dlm botol susu PPSU?then lps tu letak air panas after that bru susu formula? Need help please..!😣

2 Balas

kena tgk sukatan kat luar plastik tu. contoh kalau sukatan air 2 ml letaklah 1 ml air panas n 1 ml air biasa. pastu baru msul 1 scoop susu.

susu tak boleh letak direct air panas. ia akan merosakkan susu tu. so letak dulu air suhu bilik + air panas bagi suam² je susu tu.