Cara bancuhan susu formula!

Ibu, i need your help! Betul ke kalau nak bancuh susu baby, sukatan susu dan air kena tepat? What is i tak guna air panas dan terus bancuh dengan air suam? Cara saya betul tak?

6 Balas
 profile icon
Tulis jawapan
VIP Member

penah baca suhu 70 utk bancuh fm. tp ti la fm ni kalau panas sgt khasiat susu hilang, sejuk sgt bakteria xmati. kalau nisbah sy air panas 1 oz, suhu bilik 2oz. bancuh susu ikut arahan dekat plastik susu masing2

Hello mommy! Read this article https://my.theasianparent.com/cara-membancuh-susu-formula-dengan-betul Mana tahu it has info yang boleh help you out

3mo ago

yay! thanks mom

Anak sy dia tk suka air suam² so sy letak sikit je air panas dlm 1/2 oz air panas dan tambah lg 3 oz air suhu bilik baru laa dia minum..

3mo ago

tu untuk 3 sudu fm

Klu air pns nnt hilg khasiat susu. Dh btl tu air suam

Saya tak ikut pun saya buat susu kurang air lebih

susu formula lg elok bancuh dgn air suam..jgn panas sgt

3mo ago

oh yeah? boleh eh taktahu pula. thank you