Cara bancuh susu formula

Asalamualaikom,saya ibu untuk my first baby,saya kurang pasti cara bancuh susu formula,nak guna air panas je ke atau air suam,atau boleh campus dua2?

4 Balas

cara sy,masukkan air suam dlm botol lepas tu baru masukkan susu fm. sy ada terbaca 1 perkongsian dr seorg Dr,cara bancuh susu mcm ni sesuai,sebab nutrien tak hilang. entah betul atau tak,tp mcm tu la cara sy bancuh susu fm dr anak 1st sampai anak 3rd

7mo ago

cara kita sama,sy pn bancuh susu macam tu..

Air panas + air suam, agak semua utk baby minum

saya pakai coway,bolehke sya guna àir suam babymilk

7mo ago

ada setengah pendapat kata tak boleh guna air coway , ada yang cakap boleh . act bergantung imun baby rasanya, selagi mana takde masalah just continue