salam semua , ini dah menganggu fikiran saya , sya chck upt is positive dan pergi klinik swasta

untuk scan masa tu kandungan baru 5w3d so mmg takan nampak apa apa lah on tht time , takpe kita boleh terima . last week saya pergi penang and makan nasi kandar malam tu perut rasa sakit sgt yang berbisa2 and bila ber** pun like normal tapi still sakit perut tapi dah takde ber** berhari hari sakitny selaang 30 minit dia attack cucuk2 perut masa tu kandungan dah 7w1d terus taksedap hati pergi klinik area berdekatan sana . dr scan taknampak apa apa puas, sampaikan dr kata kena refer hospital tapi dia kata “ saya check lagi sekali “ bila check lagi sekali baru jumpa kantung tu , kantung ada tapi takde janin dalam kantung tu bila dia check cm tu kantung tu dah besar dari kita kira 7w5d, dr kata sakit perut mmg takleh buat apa apa just boleh makan ubat panadol biasa sahaja, selang seminggu lebih lepas tu kndungan dah masuk 8w5d saya mcm celaru tatahu kenapa pergi buat scan bila scan dr nampak kantung tu mengecil baru 5w and saya ckp sepatutny dah nak masuk 9w tapi still taknampak aapa apa, dr siap kata “ ada kemungkinan kandungan ni tak menjadi , kalau takde apaa apa bleeding tunggu lagi 2 week dtg scan lagi “ saya pernah ada history gugur pada kandungan 13w ,kandungan tak menjadi kantung kosong . so bila jadi mcm ni sumpah down sangat sangat yang taktahu nak kata mcm mana perasan tu . kita berharap bila scan ada sinar asal balik dari scan semua menhampakan 😭#firstmom #pejuang_garisDua