Boleh scan sampai bile

Untuk scan 5D tu boleh scan sampai kandungan berapa minggu ye ? Kalau scan mase kandungan 32 minggu 3 hari boleh tak ? Nampak jelas tak gambar baby nanti ? Ade yang pernah scan 5D lebih dari 30 minggu ?

10 Balas

saya aritu excited nak pi scan 6d.baby masa tu 39 minggu. bila scan, baby xbagi kerjasama plak. dia ttup muka.hampir sejam sonographer pujuk goyang2 Prut bagi baby alih tangan supaya x ttup muka. sampai kesudah baby x alih tangan. last2 buat detail scan n 2d growth jer. esok hari Nye dah bersalin🤣dia tahu momy Nye x sbar nak jumpa dia n nak tgok Muka. tup2 esok hari tu dh bersalin

11mo ago

detail.scan dh xleh buat 39w. scan biasa je boleh

Saya baru je scan 5D 32 minggu 3 hari baru2 ni..jelas nampak muka baby..doktor tu siap pesan, kalau nak lagi cantik gambar tu dtg time 39minggu, sbb time tu la kulit baby paling licin & paling gebu..tu pon kalau tak bersalin lagi la 😂

11mo ago

32 tu okay lg tp 39w tu mcm lambat sangat dah sempit 😅saya buat time 26w pun dah comel herlok jee sis

saya dulu scan time 32w . alhamdulillah baby bagi kerjasama. tapi selalu last 30w la, sbb makin susah, tapi kalau baby awak bagi kerjasama, okay je. sblm scan makan aiskrim, benda sejuk, minum air masak byk2x lepas tuh pujuk baby .

xblh nk kata jelas ke tak. Sy scan 31w jenuh dktr nk dpt view..sbb dh mula padat. 2jam jugak godek2 siap suruh suami pi beli aiskrim. awk cuba pujuk2 bby, mkn benda sejuk sblm scan moga bby tnjuk muka dan beri kerjasama

Macam saya haritu scan 29w susah nk nampak jugak sebab muka baby dh dekat dengan kulit kita , kalau baby bagi kerjasama tu rezeki la hehe , saya kena repeat scan lagi nak bagi nampak muka dia 😅

11mo ago

kan sama pun sama ,, mujur dpt juga .. muka baby dah nk dekat dgn dinding rahim dahh

sy ad tnya sonographer hritu, katanya paling bagus 30minggu keatas😁 nmpk jelas muka bby nye. tp depends juga klau bby bg kerjasama msa tu ok lh hehe

maks biasanya hingga 32mgg. lbh drp tu makin sukar sbb bby makin besar n ruang sempit

sya g scan ary tu 28 week.. x nmpk muka dia tido n muka ttp PKI tgn... hahhaa..

11mo ago

alaa nomeynyeee...hahaha

25 minggu hingga 32 minggu

Saya sampai 36 weeks 5D scan.