Umur dah lanjut

Umur nak msuk 42 tahun. Skrg pregnant ank kedua. Risau. Ada yg nak bgi nasihat

2 Balas

Saya belum cukup pengalaman nak bg nasihat lebih. Cuma pernah terima nasihat dari makcik saya yg pregnant umur 40 . Dia ada kata kena take extra care dalam kesihatan. Makanan penting sangat nak jaga sbb makin berumur makin banyak penyakit. Kalau berkemampuan, boleh try untuk buat nicc/nipt test untuk check kalau ada abnormalities dlm kandungan sbb risiko tinggi bila berusia. Moga dipermudahkan semua urusan puan ye. Take care!