Boleh Ke Menyusukan Waktu Pregnant?

Anak saya umur 9bulan dan saya mengandung 1bulan.. Saya sgt merisaukan kedua-dua ank saya.. Dan saya lebih risau kan ank yg saya sedang nyusukan.. Sbb saya sgt takut utk berpisah susu dgn anak pertama saya.. Niat saya nak sgt menyusukan dia smpai umur 2tahun.. Boleh tak bagi nasihat dan pendapat puan yg dah ade pengalaman ni??

1 Balas

hurm..dr pnglmn yg sy tgk dr adikipa sy sndri..bila dh pregnant... doc x galakkn tuk susukan ank susu bdn..sbb nti ada effect pd kandungan..tkut nti ank dlm kandungan cpt d lahirkan... mcm kes ni..sy rs kalau sis tnye pd doc..doc akn bg suggestion mcm adik ipa sy hritu..doc suh perlahan.lahan stop kan susu bdn ank..kmdian d gntikan dgn susu fm.. supaya ank msih truskan penyusuan..apa2 pn sis try tnye doc yg merawat sis..tu lg better doc yg rawat sis pn psti lebih tahu ttg kondisi sis keshtn sis mcmne..😉✌...mg d pmudahkan segalanya..aamiin..jg dri bebaik ea........