ANAK MENANGIS

Umur berapa ibu ibu berani tinggalkan anak dan biarkan anak menangis sementara ibu ibu buat kerja rumah.

10 Balas

sye fulltime housewife. jaga baby sorg2 time husband pi reja start dri bby 2m. so kekdg tu biar je die nangis duluuu. agak2 mcm x berenti bru pi kt dia. bwk dia masuk stroller, hahhh duduk la hadap mak hang nih buat reja sampai siap 🤣kdg bukan ada apa pon, sje ngada x bagi mak dia buat reja. suruh hadap dia jaaa. now bby dh 6m, tgl kn die nangis kejap je. dh a few second sye x dtg and jerit je dri dapur suruh sabar jap. die diam je sendiri. agak nya dah pandai kutt, aku nangis lelama pon mak aku buat x kesah jee. baik aku diam tgok tv 🤣

setakat ni klau bby sy leka,sy cpt2 lari setelkn mna yg tertangguh.. mcm sy dah ada rutin. dri bangun tidur apa nk buat next next.. tp kalau dia bosan dia akn nangis. time tu main2 dgn dia.. kalau takat nangis mrengek sikit tu ok lgi boleh alih perhatian.. tp xkn biar smpai dia nangis yg melalak tu.. sbb ank sy kalau nangis melalak dia akn mnjerit. pastu tonsil pastu demam😂 so sbelum tonsil demam smua tu sy angkt pujuk2 alihkan perhatian dia. dah diam dah leka bru smbung blik buat keje

Anak sy pun kdg nak tengok muka sy je, so if sy buat kerja kat dapur sy letak dia dlm kerusi makan, lain lain kerusi yg kecik tu ha. Tapi tu anak sy la, dia asal nmpk muka sy je ok dah. If jenis yg nak melekat je, sis pakai carrier tu la.

Saya Anak Setahun 5 Bulan Keatas Biar Je Kalau Dia Menangis Yang Mengada Ngada . Tapi Kalau Yang Ada Part Nangis Yang Tarik Jerit Tu Memang Terus Peluk Anak Bagi Dia Tenang 😆

kalau anak menangis sy xkn biarkan. sy akan tinggalkan semua kije yg sy tgh buat dulu. baby dh okay baru sy continue buat kije semula

11mo ago

Betul

klu nangis sikit2, sye bg mainan pas tu lari wat keje umah.. klu dye nanges mjerit tu, sye tggl keje umah, dukung dye dlu..

Maaf sis. Saya kurang faham soalan sis. Maksudnya bila awak tinggal berdua dengan anak ke waktu nak buat kerja rumah tu?

Setakat merengek & bunyi sikit sikit, biarkan je. Dh start menangis baru sy attend dia

x prnah lg biar anak mnangis.selesaikn anak dulu smpai dia diam bru wt keje kita.

kalau nangis sikit2 biar kan je