Tummy time

Hai ibu ibu.. nak tanya kalau baby umur nak masuk dua bulan tapi leher masih belum kuat normal ke? Selalu jugak buat tummy time.. dia asyik menangis dan menjerit.. sama ke dengan baby baby ibu semua bila buat tummy time? 😭😭 ##pleasehelp #bantusharing #firstbaby

2 Balas

Awal lagi tu. Bby sy pun 2bulan lebih baru blh tegak kejap2. Fully kuat 3bln+. Klu blh jgn sama kan bby org lain dgn bby kita, pkembangan tiap bby berbeza. Tummy time pun cuma 10-15 mnit sehari utk bby.

2y ago

tummy time bleh dilakukan seawal baby bru lahir. jgn tlalu lma utk newborn baby, ckup skdar dlm 1 minit. bila dh mkin bsar,boleh tngkatkan lgi msa. dr.sheikh muszaphar ada kngsi psal tummy time ni dlu. bleh tngok instagram dr.sheikh muszaphar utk info lbih lnjut

Tggu 2bln lbih skit sis,,nnt sakit leher dia